Столичният общински съвет все пак гласува да освободи Румен Велев от

...
Столичният общински съвет все пак гласува да освободи Румен Велев от
Коментари Харесай

Въпреки протестите на медиците: СОС махна директора на Шейново

Столичният общински съвет все пак гласува да освободи Румен Велев от поста на изпълнителен шеф на Втора профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване - Шейново. Докладът за освобождението му беше наново гласуван от СОС, откакто беше върнат за преразглеждане от регионалния шеф на София.

Това става на фона продължаващи митинги на медици от " Шейново ", които желаят Велев да остане шеф на АГ болничното заведение. Недоволството им пристигна, откакто избраният отново за шеф на болничното заведение доктор Велев, не е назначен, а вместо него поста поема доктор, който не е кандидатствал за позицията. Управлението за 6 месеца поема Таня Андреева. Решението бе взето с 32 гласа „ за “. От групата на Демократична България обявиха през днешния ден по-рано, че ще гласоподават срещу.

От „ Шейново “ обявиха преди дни, че след подадена тъжба от доктор Румен Велев, регионалният шеф на София дефинира първичното решение на СОС за непозволено, а Софийският градски съд стопира вписването на доктор Таня Андреева за изпълнителен шеф на болничното заведение. В понеделник работещи в болница „ Шейново “ се събраха в двора на лечебното заведение с гледище за законна и открита процедура за избор на изпълнителен шеф.

Единственият претендент за изпълнителен шеф доктор Румен Велев е получил „ оценка, позволяваща му да бъде определен и да извършва тази служба “, само че СОС „ взима решение за премахване на доктор Румен Велев от длъжността и показва доктор Таня Андреева “, която не се е явявала на състезанието, да заеме поста на изпълнителен шеф, показаха в прессъобщение от болничното заведение при започване на седмицата. 

Съгласно гласувания през днешния ден отчет до осъществяване на процедура за избор на изпълнителен шеф, само че за период не по-дълъг от шест месеца, длъжността ще заема доктор Таня Андреева.

Вчера ръководителят на СОС Георги Георгиев разяснява пред бТВ случая. Според него нямало нарушение на процедурата при назначение на шеф на АГ „ Шейново “.

„ Румен Велев и Таня Андреева са кандидатствали да бъдат членове на Съвета на шефовете на болничното заведение. Велев е единственият претендент за шеф. Съгласете се, това не е конкурс с конкуренция. Освен писмен знак в закона има и дух. Духът на закона планува опция за конкуренция. Това са съображенията. Таня Андреева е определена за период до 6 месеца. Тя не е шеф. Тя е краткотрайно изпълняваща тази служба “, сподели Георгиев.

Таня Андреева е някогашна министърка на опазването на здравето в държавното управление на Пламен Орешарски. Тя беше и.д. шеф на " Шейново " преди да стане министър.

Името на болница " Шейново "  и на шефа ѝ Румен Велев през последните месеци постоянно бяха медийно споменавани по отношение на размяната на две новородени. Историята завърши наред. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР